Novosti

SPOMLADANSKO ČIŠČENJE

Pomlad je tu in čas je, da svoj dom osvežite s temeljitim spomladanskim čiščenjem! Pozornosti ne pozabite nameniti steklenim površinam. Steklo je lep in funkcionalen material, ki  vašemu bivalnemu prostoru doda svetlost in globino, vendar zahteva nekaj dodatne nege, da bo videti kar najbolje.

Da bo steklo ohranilo svoje lastnosti skozi vso svojo življenjsko dobo, ga moramo redno čistiti na ustrezen način v primernih časovnih razmikih.

Pri čiščenju stekla moramo vedno uporabljati velike količine, po možnosti čiste vode. Na ta način bomo preprečili, da bi trdni delci umazanije drgnili steklene površine. Kot ročno orodje lahko uporabljamo mehke in čiste gobe, krpe iz usnja ali umetnega materiala.

Za učinkovitejše čiščenje lahko vodi dodajamo nevtralna čistilna sredstva ali pa običajna čistila za steklo, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu. Za odstranjevanje maščob uporabljamo topila, kot sta špirit ali izopropanol. Sicer pa se moramo v osnovi med vsemi kemičnimi čistili izogibati tistim, ki vsebujejo alkane luge, kisline ali elemente, ki so povezani s fluorom.

Zaradi uporabe koničastih ali ostrih kovinskih orodij (noži, britvice) lahko na steklenih površinah nastanejo praske. Če med čiščenjem umazanije opazimo, da s postopkom povzročamo poškodbe stekla, moramo postopek takoj prekiniti.

Z malo truda se bodo vaše steklene površine lesketale, vaš dom pa bo svež in pripravljen na pomlad. Veselo čiščenje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja