Novosti

SALONE DEL MOBILE 2022

 

 

Utrinki s sejma, kjer smo si ogledali novitete, ki so jih pripravila vodilna podjetja iz sveta pohištvene industrije.

Največji oblikovalski dogodek na svetu se je končno vrnil po skoraj več kot dveh letih premora ravno takrat, ko smo bolj kot kdaj koli prej pozorni na prostore, v katerih živimo.

Že tisočletja se trendi notranjega oblikovanja uporabljajo kot estetski pripomočki pri naših poskusih iskanja neke vrste notranjega miru, za primer vzemimo starodavno kitajsko umetnost feng shui, kjer prostorsko pozicioniranje ustreza pretoku energije ali wabi-sabi japonsko prakso sprejemanja nepopolnosti ali pa naklonjenost starega Rima  do uporabe zemeljskih barv in geometrijskih vzorcev, da bi posnemali harmonijo narave.

Vedno več raziskav dokazuje, da imajo naši domovi neposreden vpliv poleg našega razpoloženja tudi na naše splošno zdravje in dobro počutje.

 

 

 

 

Ali je torej kaj čudnega, da so v letu 2022 – naše tretje leto v svetovni pandemiji – vrhunski trendi notranjega oblikovanja ponovno  osredotočeni na naše dobro počutje.

Prisiljeni smo bili upočasniti in preživeti čas v svojih domovih – to spodbuja močno željo ljudi po toplini, zračnosti  in udobju.  Prevladujejo topli barvni toni, naravni materiali, mehko-zaobljeno pohištvo, skratka vse, kar daje občutek topline in domačnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja